Din tolba cu irealități: sfaturi de la pseudo-psihologul de serviciu pentru ‘funcționarul’ medical

enemy-loveNu știi citi/Învață să citești. Dacă pe fișa postului scrie farmacist, asistentă, medic specialist și ferească Hippokrates, la fel scrie și pe diploma ta, e o coincidență, nu asta o să și faci. Postul luat în primire după concurs, interviu este fata morgana. Ești incognito. Vei lucra pe post de confirmare dr. google, lucrător comercial, ecou.

Fără răzmeriță/Învață să accepți. Ai făcut postliceala, ai 15 ani de serviciu în spate, 5 de facultate cu practica prin Germania, ai fost în primii 10 la rezidențiat? Fîs. Chestiuni anodine care pe dl. director nu-l interesează. Pentru scrib, statistician, operator calculator nu se cer atâtea sacrificii. Fii zen. Ia medicamente, tot ai acces la ele. Dă și la alții în nevoie. Gratis.

Nu (a)mesteca/Înghite des. Saliva, aerul rece, cuvintele ce vor să-ți iasă din gură, cunoștințele dobândite via școală și experiență profesională, talentul de-a relaționa cu oamenii. Stârpește-ți empatia, ține-ți părerile în frâu, nu vorbi neîntrebat, bagă-l în timpuri imemoriale pe Hippokrates, ia o pastilă. Mușcă-ți limba, scuipă în sân, fă-ți cruci în podul palmei, bea apă de la izvorul tămăduirii veșnice și citește mitologie.

Fii open-minded/Mitologia ajută. Zeus (dl. director, învață să citești!) are mulți fii. De aia e Zeus, deține abilități de reproducere multiple. Trebuie să le dea de lucru. Nu pe plantație unde funcțiile sunt ocupate de calificați ca tine. Nici la strung, în jug sau pe ogor. Fiii sunt firi sensibile care se topesc, se frământă, se sfarmă. Undeva la nici prea cald, nici prea rece, nici prea dur, nici prea moale, nici prea galben, nici prea maro. Vor lucra peste tine.

Lucra? Învață să citești! Se vor ocupa de fotosinteză, consumând oxigenul, eliberând dioxidul de carbon în mediul de lucru, fapt absolut necesar pentru…Zeus. Recompensa va fi după vorbă, după port: la ziua judecății lunare, prin 23, se trage linie, se adună, se scade, se ia, se dă, se tot scoate și socoate, cât să dea la toată lumea. Fiii primesc ce li se cuvine urmașilor demni ai celui de sus. Tu primești mu…lt mai încolo, împărăția cerurilor.

C.A.S/q.e.d. Vei avea multe relații inter, ultra, super colegiale. Vor pleca în țările calde, își vor da fardul jos, își vor agăța hainele-n cui, își vor schimba numele, își vor lua cățel, vor face pui, vor pune lacăt pe ușă, se vor spăla, se vor șterge, vor merge mai departe. Vei uita. Cu timpul și cu puțin noroc, vei da de alții: Tourette, Alzheimer, dementia, depresia, etc. Ce nu vei uita niciodată e gustul ședințelor și ce primeai regulat la raport, câteodată împreună cu toți colegii, câteodată singur, destul întotdeauna ca să ajungă la toți Care ați Ales meSeria asta: cacao.

La îndemână:
Castrați-l pe Zeus. Măcar înlocuiți-i Viagra cu vitamina C. Poate răcește.

La anu și la…
Nu vă mai plângeți, căci precum în cer, așa și pe pământ: sfinții cu sfinții, viii cu viii, fiii cu tatăl, voi cu pățiții.

* ‘funcționar’ medical, visul Sistemului pentru farmaciști, asistente, medici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.