Din tolba cu irealități: zodiac

zodiac Dilema 622Pești
Religioși. Foarte religioși. Fără epifanii, nu iau nici o decizie toată viața. Tot ce zboară, se mănâncă. Când zguduiți, se roagă. Fără întrebări existențiale. Alergici la rațiune. Imuni la filozofie. Cad numai în genunchi. Cu suflet, inofensivi. Când greșesc, îți fac singuri canonul. Prieteni atâta timp cât le împărtășești credința. Cer puritate. Greu de trăit cu ei.

Capricorn
Artiști. Flecari și flușturatici în aparență. Extrem de sensibili. Racordați la sensibilități universale. Vor să salveze planeta. Când nu pot, se rezumă la suflete. Buni detectivi. Bine intenționați. Plăcuți la vedere. Iubitori de frumos. Darnici. Odată ce te îndrăgesc, nu mai ieși din sulfetul lor. Pupă pe gură. Văd ceva în mine.

Berbeci
Cunosc pe toată lumea. Câteodată și lumea îi cunoaște pe ei. Familia e nr. 1. Ei, nșpe în familie. Adepții medicinei alternative: dacă se poate rezolva cu plante, plante să fie. Buni organizatori. Fac focul. Fug în filme S.F. și realități paralele. Altruiști. Vor să ajute în speranța că așa vor afla și ei ce vor. Convinși că lumea se va sfârși odată cu ei. Simpatici în nevroze.

Rac
Vor totul de mici. Le iasă totul de mici. Adulți, se plâng o viață că nu le-a ieșit nimic. Smiorcăiți de elită. Experți în pierderea timpului și amânare. Jelesc după toate avute și neavute. Când își pun capul pe pernă, își repetă că sunt nefericiți, că n-au nimic, că nu-i iubește nimeni, că nu-i înțelege nimeni, că nu-i vede nimeni, că nu-i nimeni ca ei, că-s cei mai buni, că-s cei mari tari. Iartă-i, lume, căci nu știu ce fac!

Fecioara
Vulcanul lava free. Raționali (o iau razna din 5 în 5 minute), echilibrați (odată ce-i cunoști poți să-i înjuri liniștit folosind cuvântul ăsta), calculați (zgârciți), adrenaline junkies (cât timp au permanent controlul), cu frâiele în mână, piciorul pe frână și un zâmbet tâmp pe față. Urăsc haosul. Și-ar vinde sufletul pentru o erupție emoțională. Îi uit după lobotomie.

Balanța
Frumoși rău de tot. Prietenii tuturor. Te iau în brațe și te strâng. Nu vrei să mai pleci de acolo. Materni. Lumea nu le atinge idealismul. Dau afecțiune cu kilu. Compania lor e dorită și căutată. Comozi, leneși. Apreciază orice gest. Nu cer mult. Se-nconjoară de lucruri de calitate și lux. Nu se deschid des. Când o fac, îi ascult. Always on my side.

Gemeni
Nici-o-da-tă, nici-o-da-tă, nici-o-da-tă. Excepție: dacă te cheamă Camp.

Vărsător
Haos demn de anamneză, studii patologice aprofundate și raport medico-legal complet. Nu cer nimic, li se așterne la picioare. Nu sunt însetați, dau de o fântână. Nu li-i foame, cade para mălăiață. Nu merită, primesc. Fascinanți. Pierd meciul fiindcă fac mereu pe arbitru. Extrem de sociabili și plăcuți. Miros frumos. Atrag și muștele. Adepții lucrurilor curgătoare. Patetici. Nerecunoscători. Au umor. Din lumi și universuri diferite.

Scorpion
Miros numai a ylang-ylang. Își înțeleg psihopatiile, dar nu se împrietenesc. Adepții unui spațiu personal foarte bine delimitat. Fără deranj, doar tămbălău. Iubesc dobitoacele: câini, rațe, pinguini, bipede. Catatonici. Reacționează bine la muzică și șocuri. Culturale. Cultivă izolarea și aduc osanale acalmiei. N-au nici un Dumnezo. Au mai mulți. N-ai vrea să-i cunoști.

Taur
Nu cunosc.

Leu
Nu știu. Știu un leo.

Săgetător
Fluturași. Iubesc florile, plantele, tot ce este verde și are gineceu. Nu-i prinzi pe acasă. Plecați în polenizare. Nu îmbătrânesc niciodată. De la miere. Veșnic îndrăgostiți. Își strigă iubirea prin piețe și prin graffiti. Apoi te acuză că le-ai tulburat intimitatea. Inimă mare. O dau la toți fără discrimare. Abonați la infarct.

*poza e din Dilema veche, nr. 622

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.