Din tolba cu irealități

RichnessCe nu aș face dacă aș fi bogată?

Nu aș da bisericii, prietenilor, familiei, delfinilor și încălzirii globale bani.

Nu mi-aș construi grozăvii de peste 75 mp din piatră, lemn, beton, cărămidă, fier forjat, sticlă, în pădure, pe deal, pe malul apei, în centrul orașului sau buricul pământului.

Nu mi-aș cumpăra 4×4, 5×4, 5×5=25.

Nu aș cheltui pe Zara, Balmain, YSL, etc., pentru haine ce au inscripționate pe ele nume proprii, inițiale sau simboluri (de) CC. Client haine ”cu tradiție”, donated by Monica din Elveția și Miss C. din Blaj.

Nu aș achiziționa colecții de tablouri, statui, manuscrise, arme medievale, mașini de epocă, monede, timbre rare și altele ce se termină în sufixul –filie.

Nu i-aș băga la bancă într-un trust fund pentru purtători accidentali de ADN, zile negre, boli, crize, reumatism, celule stem, sfârșitul lumii.

Nu mi-aș angaja asistent personal, asistent secundar, bodyguard, securitate, camere de supraveghere, consilier financiar, consilier de imagine, băgător în seamă, aprobator de serviciu, lingău permanent.

Nu aș candida, nu aș primi candidatura la: Asociația de locatari, Primărie, Consiliu județean, Parlament, Senat, Președinție, Cea mai bună fiică, Cel mai bun om de pe Pământ, Best of.

Nu mi-aș schimba prietenii. Plural? Singular.

Nu aș da banii pe stele Michelin, gourmet food, molecular food, slow food, green food, regurgitată, recongelată, vomată, oaie, șobolan, pisică, șarpe, creier, limbă, coaie și alte delicatesuri.

Nu mi-aș întrerupe obiceiurile: zumba, vinul roșu, masturbarea, cărțile, scrisul, filozofiile de pe căcat –patentă de familie.

Nu mi-aș binecuvânta mașina, casa, norocul, soarta, afacerea, numele, osul frontal, mâna stângă, patrafire și preafericiți ar sta lângă mine numai la ultima împărtășanie, fiind legumă în incapacitatea de-a mai înjura.

Nu mi-aș cumpăra loc în Montparnasse, mp la rădăcina unui stejar, brad, salcie, într-un loc înconjurat de plăci de beton sparte și sârmă cu ochiuri mari, de la ieșirea, intrarea sau centrul unei localități, sugrumat de îngrășământ natural, flori uscate și marmură.

Ce aș face dacă aș fi bogată?
Lobotomia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.