Notițe seminar de nutriție și Jurnal alimentar

IMG-20140719-02627Vineri, ora 18.00, vă invităm la un seminar de nutriție

Sâmbătă. Weekend. Deschis ochii la 9. Primul gând: autofelicitări că după orgia cu salată de ton, vin roșu, cald și clătite brașovene de după seminar, am avut puterea ajunsă acasă să trag draperiile. În bezna din cameră, stomacul dormitează. 5 minute întins un picior, 10 celălalt. E mai leneș. Căscat. Îndreptat spatele, adus genunchii la piept, mângâiat rotula, scărpinat în cap, sucit și răsucit de pe-o parte pe alta. Pilates la orizontală. Tras de gene, lins sprâncene. Sst! Îmi ascult corpul să aud ce-mi cere. Se ceartă vecinii.

3 mese principale pe zi și 2 gustări
mic dejun ideal: cereale integrale, lapte semidegresat

E 10. Mă ridic din pat. Forțat. Vezica a preluat conducerea. Stomacul, timid și sensibil, ar da semne de trezire. Ar fi timpul de o gustare: un măr, o grefă, o portocală, niște nuci, alune. Îmi încălzesc o cană de lapte cu orz prăjit, ung o felie cu margarină, înghesui cinci felii, nu, erau feliuțe, de salam pe ea și niște telemea de vacă. Gustărica ”Mic dejun”. Cereale integrale? Conține. Proteine? Avem. Lapte semidegresat? E fiert și cineva i-a degresat ugerul înainte să o mulgă.

Între mesele principale și gustări să treacă 2-4 ore

La 12, ar fi fost prânzul, masă principală. Am uitat. Am fost pe facebook și am ascultat muzică. E 2 acum. O gustare sau un prânz? Gândesc mai bine pe orizontală. Pe ritm de bormașină de la III și vorbărie despre tragerea unui cablu, adorm.
Ora 4. Nu știu cine a dat trezirea: stomacul sau vezica. Dau cu nasul prin bucătărie. Mă bucur că nu sunt eu de serviciu. Primesc meniul cu înștiințarea: o oră până se ia comanda. Serviciile lasă de dorit în România.

Nu pâinea îngrașă, ci calitatea ei (trei semne de exclamare); combinații pâine+carne, cartofi+carne se digeră la ph-uri diferite
apa trebuie ”ciugulită”, nu 1 l dintr-o înghițitură

Ora 5. Masă principală: supă de pui cu găluște, legume la tigaie cu pui printre ele și mazăre scăzută. Fără pâine. N-am integrală. Desert? Vreau. N-am. Era obligația mea. Am dormit, stat pe facebook și ascultat muzică.
Beau apă. 2 guri. De Sebeș. Rece. Regret. Pun de un ceai. Salvie și soc. Pentru că încep cu S. Plante, cause I’m real.

Dulcele droghează (smiley face); dulcele trebuie consumat în prima parte a zilei

Lună faină. Holbat la ea. Mare, de-un galben aprins, la linia orizontului, în direcția spitalului vechi. Îi văd munții. E 6 seara. Promit când mă scol mâine, mă organizez: fac o prăjitură cu mere cu aluat fraged. Sau cu un blat din biscuiți de tărâțe. Poate găsesc brânză de vacă. Orgie! Sau mă duc în Pănade. A fost ziua lu’ unchiu. Or avea ceva dulce. Și azi? Mă uit la lună.
Ora 8: pus în chiuvetă borcanul gol. Memorie bună. L-am folosit de Crăciun la o cremă. Ce-a rămas, ascuns în fundul dulapului de bucătărie. Lins din borcan urmele de Nutella, împreună cu cinci biscuiți de tărâțe și o cană de lapte cald cu scorțișoară. Luna e la o palmă deasupra blocului din față, mică, albă și urâtă. Am ieșit din sevraj.

Depozitarea grăsimilor e genetică

Mama! Întotdeauna de vină.
E weekend. Nici iarba nu crește.
De luni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.